Karslı kadınlar her Kurban Bayramı’nda toplanıp yapıyorlar

Anadolu’da geleneksel Kurban Bayramı hazırlıkları başladı. Sarıkamış’ta kadınlar tandır yakarak bayram için lavaş pişirmeye başladı. Anadolu’nun vazgeçilmez lezzetlerinden biri olan tandır ekmeği kırmızı buğday unuyla mayalandıktan sonra hamuru top top şeklinde ayarlanarak tandırda ekmeğe dönüşüyor.
KURBAN BAYRAMI’NIN VAZGEÇİLMEZİ
Tezek ve odunlarla yakılan tandırlar istenen sıcaklığa geldikten sonra hamur topları açılarak tandırın iç yüzeyine yapıştırıyorlar. 30 saniye içinde kabaran ve kızaran ekmekler tandırdan çıkarılıyor. Bölgenin yöresel lezzetleri arasında yer alan pişiler de bayram sofraları için hazırlanıyor.
MİSAFİRLERE İKRAM EDİLİYOR
Köy kadınlardan Ayten Vanlı, diğer kadınlarla bayram öncesi bir araya gelip ekmek pişirmeye başladıklarını söyleyerek kuran etiyle beraber tükettiklerini söyledi. Bayrama hazırlık yaptıklarını belirten Vanlı, “Önce hamurumuzu yaptık, tandırı yaktık. Komşularla toplandık, beraber bayram için lavaş ekmeği pişiriyoruz. Evimize gelen misafirlerimize kurban etiyle ikram etmek istiyoruz.” diye konuştu.
Bu habere emoji ile tepki ver
Haber Kaynak : SOZCU.COM.TR
“Yayınlanan tüm haber ve diğer içerikler ile ilgili olarak yasal bildirimlerinizi bize iletişim sayfası üzerinden iletiniz. En kısa süre içerisinde bildirimlerinize geri dönüş sağlanılacaktır.”